Πηγή Ζωής

Κύριο ζήτημα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Θαλασσαιμία είναι η συνεχής εύρεση αίματος για τις μεταγγίσεις των πασχόντων.

Στη Θεσσαλονίκη μεταγγίζονται συστηματικά 300 και πλέον πάσχοντες από Θαλασσαιμία στα Νοσοκομεία Άγιος Παύλος, Αχέπα και Ιπποκράτειο.

 

Η ποσότητα αίματος που απαιτείται για τις μεταγγίσεις των ασθενών αυτών είναι 1200 μονάδες το μήνα. Είναι φανερό πως για τη συλλογή μιας τόσο μεγάλης ποσότητας αίματος χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Απαιτείται μεγάλη ανταπόκριση απ’ το κοινωνικό σύνολο.

 

Εδώ ακριβώς έρχεται να παίξει τεράστιο ρόλο η Εθελοντική Αιμοδοσία. Είναι ένας σίγουρος τρόπος με τον οποίο ο καθένας μας θα μπορούσε να γεμίσει εσωτερικά τον εαυτό του εκφράζοντας κοινωνική αλληλεγγύη. Δίνοντας αίμα προσφέρουμε πολλά στην κοινωνία, παίρνουμε όμως περισσότερα. Με το αίμα σώζουμε, προστατεύουμε, παρατείνουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Ακόμη γνωρίζουμε πως η ευάλωτη ζωή μας από χίλιες-δυο αιτίες μας υπαγορεύει ότι αργά ή γρήγορα μπορεί κι εμείς να χρειαστούμε το ΑΙΜΑ.

 

Στη Θεσσαλονίκη εδώ και 24 χρόνια γίνεται προσπάθεια για σταθερή ροή αίματος από εθελοντές αιμοδότες της «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με Θαλασσαιμία. Οι εθελοντές αιμοδότες προγραμματίζονται τηλεφωνικά από το Σύνδεσμο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αιμοδοτήσουν.

 

ΠΗΓΗ www.estha.gr