Δελτίο Τύπου - Πανελλήνια Εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας

Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την «Ενδοκρινολογία στη Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική νόσο» διοργανώνει από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Απριλίου ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη. 

 

Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν πάνω από 250 πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι θα ενημερωθούν από εξειδικευμένους γιατρούς για όλες τις ενδοκρινολογικές επιπλοκές στις αιμοσφαιρινοπάθειες, για την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση της συννοσηρότητας των θαλασσαιμικών ασθενών.

 

Επιπλέον αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γονιδιακής θεραπείας αλλά και νέων φαρμάκων για την αύξηση της αιμοσφαιρίνης. 

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην τριήμερη εκδήλωση θα είναι η παρουσία και μεταφορά της εμπειρίας γονιδιακά θεραπευμένου θαλασσαιμικού, ο οποίος είναι εδώ και 6  χρόνια ελεύθερος μεταγγίσεων. 

 

Πρόκειται για σημείο σταθμό, καθώς για πρώτη φορά ένας ασθενής θα παρουσιάσει στο κοινό την εμπειρία του για τη γονιδιακή θεραπεία, η οποία θεωρείται η μόνη απάντηση για πλήρη ίαση της Θαλασσαιμίας στους ενήλικες πάσχοντες. 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ακόμη θα τεθούν σημαντικά θεσμικά ζητήματα και θα συζητηθούν οι παροχές του ΕΟΠΠΥ.

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας φέτος συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα από την ίδρυση του το 1975. Στην 49χρονη διαδρομή του έχει συμβάλει με διεκδικήσεις και διαρκείς ενημερώσεις με επιστημονικές ημερίδες και συμπόσια στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του, ενώ παράλληλα με δράσεις προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.


10η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ στις 5 & 6 Απριλίου 2024 για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία.

Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στα άτομα με Θαλασσαιμία διοργανώνεται στις 5 και 6 Απριλίου, σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στο κεντρικό κτήριο της ΧΑΝΘ.
Στη διοργάνωση συμμετέχει κι ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.
? Οδηγίες για τους Αιμοδότες:
1️⃣ Προετοιμασία: Ενυδατωθείτε καλά και φάτε ένα θρεπτικό γεύμα πριν το ραντεβού σας για την Αιμοδοσία .
2️⃣ Φέρτε ταυτότητα: Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης (άδεια οδήγησης, διαβατήριο κ.λπ.).
3️⃣ Ελέγξτε την καταλληλότητα: Ελέγξτε τα κριτήρια καταλληλότητας εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε δωρεά.
4️⃣ Ξεκουραστείτε: Κοιμηθείτε καλά πριν από το ραντεβού σας για δωρεά.
5️⃣ Αποφύγετε το αλκοόλ/καφεΐνη: Αποφύγετε το αλκοόλ και τα καφεϊνούχα ποτά 24 ώρες πριν τη δωρεά.
6️⃣ Να είστε έτοιμοι να σώσετε ζωές: Φτάστε με καρδιά που δίνει και προθυμία να κάνετε τη διαφορά!


ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ "ΑΓΑΠΗ" – Εθελοντική Αιμοδοσία στις Πηγές, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 16:30 - 20:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. (2)

Η τρίτη αιμοδοσία τους έτους 2024
Μετά την ολοκλήρωση μιας καταπληκτικής προηγούμενης χρονιάς όπου ο Σύλλογος της "ΑΓΑΠΗΣ" παρέμεινε στην κορυφή της προσφοράς σε ολόκληρη τη χώρα μας, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και την φετινή μας πορεία αυτή τη φορά στις Πηγές του Δήμου Νέστου.

Σας καλούμε λοιπόν στην τρίτη (3) εθελοντική αιμοδοσία του έτους και σας περιμένουμε με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου" την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 από τις 16:30 έως τις 20:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών (πρώην κοινοτικό ιατρείο).

Προσφέρουμε το αίμα μας για όλους αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά…και ας είναι αχρείαστο για εμάς και για τους δικούς μας ανθρώπους…

Ταυτόχρονα με την προσφορά μας ενισχύουμε τα Εθνικά Αποθέματα κι την Εθνική Δεξαμενή.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης        Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου
 
 
ΠΗΓΗ: ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ "Η ΑΓΑΠΗ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ - Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 09:00 - 14:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοχώματος.

Ανακοίνωση του ΣΕΑ Κοκκινοχώματος:
"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, καθώς και να σας προσκαλέσουμε στην 1η αιμοδοσία για το 2024, που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα από τις 09:00 έως 14:00 στον χώρο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοχώματος.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη αίματος.
Σας περιμένουμε όλους!!!
 
 
ΠΗΓΗ: ΣΕΑ Κοκκινοχώματος